Στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση η Δήμητρα Γναφάκη έκανε καλό αγώνα και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό των 400μ. εμπόδια, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Εφήβων-Νεανίδων του Μπίντγκοτς.

Παρότι ήταν πέμπτη στη σειρά της στον μεσημεριανό προκριματικό η Χανιώτισσα αθλήτρια του Α.Ο. Κύδων με χρόνο 59.13 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (21/07).

Φωτ. Roger Sedres-image SA

Αναφορικά με την επίδοση της Γναφάκη η ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν τα κορίτσια των χαμηλών εμποδίων στη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπίντγκοζ.

Η Δήμητρα Γναφάκη μπορεί να ήταν πέμπτη στη σειρά της όμως το 59.13 το οποίο σημείωσε της έδωσε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Η αθλήτρια από την Κρήτη έκανε καλό αγώνα κυμάνθηκε στα φετινά επίπεδα και έδειξε χαρακτήρα στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Στον ημιτελικό της Πέμπτης (21/7) η αθλήτρια θα έχει δυσκολότερο έργο, ωστόσο βασικό στόχο να κυνηγήσει το ρεκόρ της – και πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.

Εξίσου καλή εμφάνιση έκανε και η Αννα Κιάφα, που θα μπορούσε να έχει περάσει ακόμη και απευθείας εάν έτρεχε σε κάποια άλλη σειρά. Η νεαρή ήταν έκτη στη σειρά της με 60.26, επίδοση πολύ κοντά στο φετινό της 60.05 και τις έδωσε την 24η θέση στη συνολική κατάταξη. Στην ουσία η Κιάφα είχε τον αμέσως επόμενο χρόνο από τις τέσσερις αθλήτριες που πήραν την πρόκριση με βάση την επίδοση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook