Επιμένουν να αρνούνται τον ρόλο που τους αποδίδεται στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής οι 8 τούρκοι αξιωματικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς προκύπτει πως πριν απογειωθούν, οι αξιωματικοί πέταξαν το ηλεκτρονικό σύστημα του ελικοπτέρου που κατέγραφε το σχέδιο πτήσης, ενώ περιείχε και απόρρητα επιχειρησιακά σχεδιαγράμματα του τουρκικού στρατού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πριν απογειωθούν οι αξιωματικοί είχαν πετάξει τα όπλα και τις θήκες τους στο έδαφος. Το μόνο που εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία περιείχαν διάφορα αρχεία όπως δημοσιεύματα ιστοσελίδων για το τι συνέβαινε την ώρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μάλιστα στο κινητό ενός εξ αυτών εντοπίστηκε και το μαζικό SMS που είχε στείλει το κόμμα του Ερντογάν με το οποίο καλούσε τους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο μετά το πρώτο διάγγελμα του τούρκου προέδρου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Όπως έγινε γνωστό, οι 8 αξιωματικοί χτες το βράδυ μεταφέρθηκαν στην Καβάλα από την Αλεξανδρούπολη για λόγους ασφαλείας.

Παρότι οι ίδιοι αρνούνται κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία ισχυρίζονται πως οι εν λόγω συμμετείχαν στην επιχείρηση δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, στο ξενοδοχείο όπου έκανε τις διακοπές του.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες και μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μια ομάδα με περίπου 40 κομάντος, περικύκλωσε το ξενοδοχείο που διέμενε ο Ερντογάν, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και ελικόπτερα. Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα:

Ελικόπτερο που εμπλέκονται στην επίθεση διέφυγε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα με 8 άτομα μέσα, τα οποία ζήτησαν άσυλο.

Ενώ άλλα δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση. Η πληροφορία ελέγχεται, διότι εκτιμάται ότι μπορεί να πρόκειται για ένα μέσο πίεσης της Ελλάδας να εκδώσει άμεσα τους πραξικοπηματίες.

newpost.gr