Στο ιστιοφόρο που έπλεε ακυβέρνητο εν μέσω θαλασσοταραχής επέβαιναν τέσσερα άτομα 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων σε σκάφος, αυτή την φορά Νότια του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους “MADAM” σημαίας Παρθένων Νήσων με έναν ημεδαπό και τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ” στο νότιο Ηράκλειο ν. Κρήτης, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το LNG “MARAN GAS ALEXANDRIA” Ν.Π. 12321, καθώς και το Α/Κ σκάφος “BOCCIA SECONDO” σημαίας Ιταλίας. 

Στη συνέχεια το “MADAM” ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ “BOCCIA SECONDO” στον όρμο “ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ” όπου κατέπλευσε ασφαλώς πρωινές ώρες σήμερα, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “MADAM” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook