Τις μεγάλες δυνατότητες που έχει απέδειξε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ η Δήμητρα Γναφάκη.

Η νεαρή αθλήτρια του Α.Ο. Κύδων στην πρώτη της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση έφτασε να διεκδικεί μέχρι και την πρόκριση στον τελικό των 400μ. εμπόδια.

Η Γναφάκη στον απογευματινό ημιτελικό βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων με 58.48 (είχε κάνει τον Ιούνιο 58.51) και τερμάτισε 4η στην πρώτη ημιτελική σειρά.

Ωστόσο παρά την εξαιρετική της εμφάνιση και το ρεκόρ που έκανε δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό.

Τα αποτελέσματα των τριών ημιτελικών σειρών:

Ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Εμφάνιση ανάλογη του επιπέδου της διοργάνωσης όπου συμμετείχε έκανε η Δήμητρα Γναφάκη στον ημιτελικό των 400 μ. εμπόδια. 
Η αθλήτρια του Μανουσάκη ήταν τέταρτη στην πρώτη σειρά 58.48 και βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο ήταν 58.51 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ στην Πάτρα. Η νεαρή αθλήτρια έτρεξε έξυπνα, άντεξε τον ρυθμό που επέλεξε να δώσει και κατάφερε να κρατηθεί μέχρι το τέλος. Η Γναφάκη κατάφερε να ολοκληρώσει απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση, δεδομένο του ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και εκεί πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά στο να προκριθεί στον τελικό, αφού κατέλαβε την 10η θέση και η 8άδα έκλεισε με επίδοση στα 58.33. Είναι σίγουρο πως η Γναφάκη στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook