Ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Ραντ και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το γκολ της ισοφάρισης σημείωσε ο Μαρτίν με πέναλτι, στο 78΄ πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.Στην επόμενη φάση η ομάδα του Γκράθια θα αντιμετωπίσει την Ντίφερντανζ, η οποία νωρίτερα απέκλεισε τη Λεβάντια Ταλίν.

Με τον αέρα που του έδινε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στην αναμέτρηση. Οι ποδοσφαιριστές του Χάβι Γκράθια έχοντας τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και με καλή κυκλοφορία έδειξαν από νωρίς τη διάθεση τυος να επιτεθούν. Η πρώτη καλή στιγμή προήλθε από την εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα και την κεφαλιά του Μαρτίν.

Η πρώτη στιγμή που κινδύνεψαν οι γηπεδούχοι ήταν στο 20ο λεπτό σε μια προσπάθεια του Λέκοβιτς, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφσαιντ. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός είχςε τον απόλυτο έλεγχο δημιουργώντας ευκαιρίες για να σκοράρει και να καθαρίσει την πρόκριση.

Στο 29ο λεπτό ο Μπρέσκα με εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Ντανίλοβιτς να απομακρύνει με μεγάλη δυσκολία. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μόνχε να χάσει μοναδική ευκαιρία με τους αμυντικούς να απομακρύνουν στην γραμμή. Η τελευταία καλή στιγμή χάθηκε από το σουτ του Μαρτίν με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα και τον Ολυμπιακό Βόλου να κρατάει στα χέρια του το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους έφτασαν στο γκολ με σουτ του Κόγιτς, ισοφαρίζοντας το σκορ της πρώτης αναμέτρησης. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ντανίλοβιτς, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους κράτησε ζωντανή τη Ραντ, με σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Μόνχε.

Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων φανερά σοκαρισμένοι από το τέρμα που δέχθηκαν χριστήκαν αρκετά λεπτά για να ξαναβρούν ρυθμό. Στο 63΄η ευκαιρία του Μπρέσκα έδειξε ότι η Ραντ έχει κενά στην άμυνα της.

Στο 78ο λεπτό ο Σκέμπρι κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του Ντανίλοβιτς, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρτίν και δεν αστόχησε στέλνοντας τον Ολυμπιακό Βόλου στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς στο 85΄ο Σανκαρέ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Αυτή η απώλεια δεν στοίχισε και τελικά ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση.

Ολυμπιακός Β (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Σέλεζι, Μόνχε (90\’ Νταρμπιόν), Τομάς, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72΄Σκέμπρι), Ακόστα (86\’ Ντολεζάι), Μαρτίν

Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (63΄Ραντζέλοβιτς), Πρσο, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς, Μίτροβιτς. Κόγιτς, Στανόγιεβιτς (81\’ Βάργκα), Λέκοβιτς.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook