Χτυπούσε την μητέρα για να αναγκάσει την κόρη να του πει που έχουν κρυμμένα χρήματα! Ο λόγος για έναν 35χρονο ο οποίος μπήκε σε σπίτι 56χρονης και χτυπώντας την εξανάγκασε την 17χρονη κόρη της να του δώσει τα 600 ευρώ που είχαν στο σπίτι.

O 35χρονος, που είχε διαπράξει συνολικά 17 κλοπές σε σπίτια στο Ηράκλειο, συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Η λεία του από τις κλοπές ήταν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις  65.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χθες (21.07.2016) το πρωί στο Ηράκλειο, άγνωστο άτομο, αφού εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας 56χρονης γυναίκας, με τη χρήση βίας στην 56χρονη εξανάγκασε την 17χρονη (κόρη της), να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, διέπραξε την συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 35χρονος, ενώ από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι ο 35χρονος εισήλθε σε οικία 86χρονης και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε χρήματα και κόσμημα.

Επιπλέον από την προανάκριση που διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 35χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2016 έως και την 26.06.2016 είχε προβεί στη διάπραξη δεκαεπτά κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 65.670 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.