Δείτε αναλυτικά σε ποιές περιοχές και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης περιαστικών Δήμων Σούδας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Ακρωτηρίου του Νομού Χανίων - Υποέργο: «Ολοκλήρωση έργου Β’ Σύμπλεγμα Αντλιοστασίων Λυμάτων» και με σκοπό την κατασκευή αγωγού λυμάτων μήκους 60 μέτρων από την εταιρεία «ΜΙΧΑΗΛ Μ. ΤΣΟΝΤΟΣ Α.Ε.», θα πραγματοποιηθεί τμηματική διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα των οδών Δικωνύμου και Μαυριγιαννάκη στην περιοχή Καλυκάς της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, από 25/07/2016 έως 11/08/2016, θα ισχύουν ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από την οδό Ν. Μουντάκη και τη Λεωφόρο Καραμανλή.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι Κύριος του έργου καθώς και φορέας υλοποίησής του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ενώ Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης για την υλοποίηση του συνολικού έργου ανέρχεται σε 594.868,93 € χωρίς το ΦΠΑ και θα καλυφθεί από Εθνικούς Πόρους το ποσό των 520.868,92 €, ενώ τη διαφορά θα καλύψει η Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ από ίδιους πόρους.

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της αποχέτευσης λυμάτων της περιοχής αλλά κυρίως στην προστασία της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προστατεύοντας την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή των Κορακιών

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. γνωστοποιείται ότι από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 θα ισχύσει η διακοπή κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή Κορακιών και συγκεκριμένα στην οδό Τιμίου Προδρόμου από τη διασταύρωση με την οδό Αριστοτέλους έως την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου (Μονή Καλογραιών). 

Η ανωτέρω διακοπή είναι απαραίτητη για την κατασκευή αγωγών ομβρίων διαμέτρου Φ600 για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΑΛΛΩΝ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» και ενδεικτικά προβλέπεται για διάρκεια δύο μηνών.
Η διέλευση των οχημάτων από και προς Κορακιές θα γίνεται μέσω των καθέτων οδών και της Ε.Ο. 94 (Χανίων-Αεροδρομίου).
Παρακαλούμε για την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.