Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Gatwick το πρωί της Πέμπτης και λίγη ώρες αργότερα, οι επιβάτες παραπονέθηκαν για μια δυσάρεστη μυρωδιά που πλημμύριζε την καμπίνα.

Άμεσα, ο πιλότος έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το πλήρωμα και λίγη ώρα αργότερα, περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωσή του προσγειώθηκε ξανά στο αεροδρόμιο Gatwick, προκαλώντας ταυτόχρονα ένα χάος στις πτήσεις. «Μας είπαν ότι ο αέρας θα καθαρίσει, αλλά η μυρωδιά ενισχυόταν συνεχώς», ανέφερε ένας από τους επιβάτες στην εφημερίδα Sun, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία των επιβατών την ώρα του συμβάντος. Η αιτία και η προέλευση της μυρωδιάς παραμένει ασαφής και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν κάπνισε κάποιος επιβάτης ή συνέβη κάτι άλλο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας, κανένα στοιχείο κάνναβης δεν εντοπίστηκε στο εν λόγω αεροσκάφος, ούτε κάποιος επιβάτης που να την έχει στην κατοχή του.

Πριν την επιστροφή στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν πως θα λειτουργούσε ο κλιματισμός και η ατμόσφαιρα θα καθάριζε. Αντιθέτως, σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτή ενισχυόταν προκαλώντας δυσφορία σε όσους επέβαιναν και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Τελικά οι επιβάτες της British αναχώρησαν με άλλη πτήση για τον προορισμό τους.

«Ο πιλότος μας επέστρεψε στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μετά τον εντοπισμό δυνατής μυρωδιάς στην καμπίνα», συμπλήρωσε εκπρόσωπος της εταιρείας απολογούμενη στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να επιστρέψει σε αεροδρόμιο του Λονδίνου καθώς οι επιβάτες παραπονέθηκαν για μια έντονη μυρωδιά στην καμπίνα η οποία ήταν μυρωδιά κάνναβης..Η επιστροφή του αεροπλάνου πίσω στο αεροδρόμιο κόστισε στην εταιρεία περίπου 50.000 στερλίνες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα το έχουν αναπαράγει ολα τα μεγάλα ΜΜΕ της Αγγλίας.

Φωτο The Sun