Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν, οδικώς, την Παρασκευή οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και που μέχρι τώρα κρατούνταν στην Καβάλα. 

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως οι «8» κρατούνται σε κτίριο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η μεταφορά τους ξεκίνησε στις 7 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, που δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά. 

Η Τουρκία πάντως επιμένει να ζητά την έκδοσή τους και το σχετικό αίτημα επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Τσαβούσογλου.

Νέες πιέσεις από την Τουρκία για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών
Την Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης τούς έκρινε ένοχους για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Οι «8» έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και η συνήγορός τους σημειώνει ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία. Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε περίπτωση που η υπηρεσία ασύλου απορρίψει τις αιτήσεις τους, θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή, που εδρεύει στην Αθήνα, ενώ αν χρειαστεί θα καταφύγουν και στα διοικητικά δικαστήρια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook