Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον γερμανό πρέσβη στην Αθήνα Πέτερ Σουφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γερμανικό λαό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Άλλη μια επίθεση εναντίον Ευρωπαίων πολιτών. Η σκέψη μας στις οικογένειες τους. Ας μην υπάρξουν άλλα θύματα απόψε» ανέφερε, μέσω Twitter, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στη Γερμανία και στον γερμανικό λαό, αλλά και τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter στη γερμανική γλώσσα. 

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε τηλέφωνα επικοινωνίας για πολίτες που βρίσκονται στο Μόναχο ή τους οικείους τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου Μονάχου (00491746744898) και του Υπουργείου Εξωτερικών (210-368 1730) και στο email [email protected].

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook