Τελευταία ενημέρωση: 18:08

Το ταχύπλοο με τρεις επιβάτες, δύο άντρες και μια γυναίκα έμεινε ακυβέρνητο κοντά στις νήσους Παξιμάδια

Σήμα SOS εξέπεμψε αργά το πρωί της Κυριακής, ταχύπλοο σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε κοντά στην θαλάσσια περιοχή Παξιμάδια, νοτιοδυτικά της Αγ. Γαλήνης.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες και μια γυναίκα παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές αλλά και παραπλεόντα σκάφη.

Τελικά, λίγο μετά τις 16:30 το μεσημέρι αλιευτικό σκάφος με συνοδεία πλωτό σκάφος του λιμενικού σταθμού Αγ. Γαλήνης ρυμούλκησε το ταχύπλοο στην Αγ. Γαλήνη, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια των τριών επιβαινόντων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ “ΣΝΑΠΠΕΡ” Τ.Η. 95Α’ με τρεις επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά ν.Παξιμάδια στο νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος. 

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π – Α/Κ “ΤΟΛΜΗΡΟΣ” Ν.Ρ. 93 τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το “ΣΝΑΠΠΕΡ” ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το “ΤΟΛΜΗΡΟΣ” και συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε στο λιμένα Αγίας Γαλήνης ασφαλώς. 

Από την Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ “ΣΝΑΠΕΡ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook