Νέα σημαντική επιτυχία Χανιώτη μαθητή σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό – Επιστρέφει στα Χανια έχοντας κατακτήσει το Χάλκινο Μετάλλιο στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Με Χάλκινο μετάλλιο βραβεύτηκε ο μαθητής του 4ου Λυκείου Χανίων Τηλέμαχος Κουτουράτσας στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Ανόι του Βιετνάμ με τη συμμετοχή 264 μαθητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Τηλέμαχος, μαζί με ακόμη τρεις μαθητές από όλη την Ελλάδα εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό και επιστρέφουν αύριο από το Βιετνάμ, έχοντας κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια και μια εύφημο μνεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με δύο  χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Τηλέμαχος Κουτουράτσας του 4ου ΓΕΛ Χανίων και ο Αχιλλέας Λασκαράτος του Π.Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής και μία εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Θεόδωρος Τσάμπρας του Π.Π. ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής. 

Ο Τηλέμαχος, πριν τον διεθνή διαγωνισμό, συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις και με την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε, εισάγεται στην Ιατρική Σχολή που είναι και η πρώτη του επιλογή.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων “οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων. Με δεδομένη τη παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, ευελπιστούμε ότι και η πολιτεία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook