Ενας 27χρονος Σύρος ζώστηκε με εκρηκτικά και προσπάθησε να μπει σε χώρο με 2.500 άτομα που γινόταν φεστιβάλ μουσικής, στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο 27χρονος, ενώ δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι προφανώς στον 27χρονο δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν, είπε η αστυνομία.

Ο Χέρμαν ανέφερε ακόμη ότι  ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως, επειδή η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο.  Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή “να παρασύρει και άλλους στο θάνατο”, είπε μιλώντας στον ιστότοπο Nordbayern.de ο Γερμανός αξιωματούχος.

O Σύρος πρόσφυγας εν τέλει πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω απο ενα κατάμεστο wine bar, ενω οι αρχές πιστεύουν οτι η υπαίθρια εκδήλωση με τα 2.500 άτομα ίσως ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος του.Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενω η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά απο το φόνο 9 ατόμων απο έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρότιλνγκεν κοντά στη Στουτγάρδη.

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία επίσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook