Μετά από 25 χρόνια και πέντε Δημάρχους ολοκληρώθηκε το πενταόροφο parking που είχε πρωτοξεκινήσει να σχεδιάζεται το 1989 στην οδό Περίδου των Χανίων – Δριμεία κριτική απο τον Μ.Σκουλάκη και κοντρες με Τ. Βάμβουκα 

Μετά μουσικής τζαζ από Γαλλικό συγκρότημα και φυσικά με τις ευλογίες της εκκλησίας, αλλά και με αντιπαράθεση μεταξύ των Μανώλη Σκουλάκη και Τάσου Βάμβουκα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των πέντε υπέργειων ορόφων του δημοτικού χώρου στάθμευσης επι της οδού Περίδου των Χανίων.

Να σημειωθεί πως η πρώτη οικοδομική άδεια για το parking είχε εκδοθεί το 1989 με Δήμαρχο Χανίων τον Γιώργο Κατσανεβάκη και προέβλεπε ένα υπόγειο και οκτώ υπέργειους ορόφους.

Τελικά μετά από λίγα χρόνια, επι δημαρχίας Γιώργου Τζανακάκη κατασκευάστηκαν δύο υπόγειοι όροφοι και ξεκίνησε η λειτουργία του παρκινγκ, για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάστηκε να «περάσουν» από τον δημαρχιακό θώκο των Χανίων άλλοι τρεις δήμαρχοι, οι Κυριάκος Βιρβιδάκης,  Μανώλης Σκουλάκης και Τάσος Βάμβουκάς,  οι οποίοι και παρέστησαν σήμερα στην τελετή των εγκαινίων.

 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας «Κύδων» που διαχειρίζεται το παρκνγκ Γιώργος Πουλιδάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μίλησε για τις προσπάθειες των τελευταίων 20 μηνών και για την χρησιμότητα του παρκινγκ.

 

Ο πρώην Δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης έκανε λόγο και για την αναγκαιότητα κυκλοφοριακής συνείδησης λόγω των παράνομων παρκαρισμάτων.

 

Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, με δριμύ και καταγγελτικό λόγο, επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της «Κυδων» κ.Πουλιδάκη για το ότι δεν έγινε το έργο απι δικής του δημαρχίας, ενώ άφησε και αιχμές για εγκαίνια έργων από την νυν δημοτική αρχή, τα οποία όμως ξεκίνησαν από τις προηγούμενες.

Επίσης ο κ.Σκουλάκης απευθυνόμενος στον κ.Βάμβουκα, είπε πως το μόνο που έκανε είναι να εκδώσει νέα οικοδομική άδεια, κάτι που προκάλεσε την απάντηση του νυν δημάρχου.

 

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.

Να σημειωθεί πως οι χώροι του παρκινγκ διακοσμήθηκαν με γκράφιτυ απο ομάδα νέων, οι οποίοι τιμήθηκαν απο τον Δήμο Χανίων.

Το δημοτικό πάρκινγκ έχει είσοδο από την οδό Περίδου και έξοδο από την οδό Καραισκάκη, λειτουργεί μέχρι τις 11 το βράδυ, στα  υπόγεια σταθμεύουν τα δημοτικά αυτοκίνητα, ενώ συνολικά υπάρχουν 310 θέσεις για αυτοκίνητα και έξι μόνιμες θέσεις για ΑΜΕΑ.

Σε ότι αφορά στις τιμές, δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.

Να σημειωθεί πως το έργο προβλέπει και αλλαγές στην πρόσοψη του κτιρίου καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, εργασίες που θα γίνουν στην συνέχεια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook