Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο: «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016 και οργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την ΟΑΚ.

Το Πρόγραμμα θα καλύψει θεματικές όπως η υποστήριξη του ελληνικού πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας στα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, της πολιτισμικής εγγραμματοσύνης, αλλά και της χρήσης των  δημοσιογραφικών κειμένων ως αυθεντικό γλωσσικό υλικό στην Τάξη. 

Μεταξύ  των διδασκόντων σε αυτόν τον κύκλο είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου   Ιωαννίνων, Καθηγητής Γιώργος Καψάλης, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ. Κώστας Ζορμπάς, ο σκηνοθέτης Γιάννης   Σμαραγδής, οι Ομότιμοι Καθηγητές Α. Παπαϊωάννου και Π. Μιχαήλ, ο γνωστός Ελληνιστής Gareth Alun Owens, Καθηγητής Ιστορίας, Γλώσσας και  Πολιτισμού, η Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Μ. Σακελλαρίου, η πρ. Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Τζ. Παγγέ, η  Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Ν. Τσιτσανούδη κ.ά.
Οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο της Κρήτης συνεχίζονται.    

Πληροφορίες: κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ακαδημαϊκή   Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Fellow of  Comparative Studies of CHS, Harvard University, [email protected] 
Το  αναλυτικό Πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του 2ου Θερινού  Πανεπιστημίου, summerschool.ac.uoi.gr