Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας στη Γαλλία επιστρέφει. Εάν είχε φύγει ποτέ…

Η ομηρία σε εκκλησία στη βόρεια Νορμανδία κατέληξε σε λουτρό αίματος, με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν… αναπόφευκτη τη σύνδεση με τους φανατικούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι μέχρι στιγμής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος). Οι πληροφορίες ανέφεραν πως δύο άνδρες εισέβαλαν κρατώντας μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως οι δύο ένοπλοι “εξουδετερώθηκαν”, δηλαδή έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δυστυχώς το περιστατικό δεν σταματά εκεί.

Αρχικά μεταδόθηκε πως οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα του Ναού, ωστόσο το i24NEWS με ενα tweet έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με το δίκτυο αυτό αλλά και διεθνή μέσα που το επικαλούνται, είναι πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.

Επισήμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον αποκεφαλισμό, με τα περισσότερα μέσα να επιμένουν πως ο ηλικιωμένος ιερέας, που ονομαζόταν Jacques Hamel, πέθανε όταν οι δράστες του έκοψαν το λαιμό.

Εδώ και λίγη ώρα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του

Το δεύτερο είναι πως ο ένας είχε γενειάδα και ο δεύτερος φορούσε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, έχει επίσης ενημερώσει πως εκτός από το νεκρό ιερέα, ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook