Ο Δημήτρης Καδιανάκης, μηχανικός και τουριστικός επιχειρηματίας, έφυγε ξαφνικά προκαλώντας οδύνη και θλίψη σε συγγενείς και φίλους

Η κηδεία του θα γίνει από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου στις 5 το απόγευμα, ενώ η σορός του θα βρίσκεται από το πρωί στις 11 στο σπίτι τους στον Άγιο Ιωάννη Ηρακλείου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρετά τον Δημήτρη Καδιανάκη

Ο Δημήτρης Καδιανάκης έφυγε ξαφνικά ενώ άλλα είχαμε συμφωνήσει.
Ορφάνεψε η οικογένειά του, ορφάνεψαν οι φίλοι του, ορφάνεψε το Ποτάμι. Ο πιο αθόρυβος, συνετός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Το Μάιο με πήρε από το χέρι και με πήγε σε όλο το Λασίθι -στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα, στη Σητεία- δεν αφήσαμε χωριό για χωριό και βέβαια καταλήξαμε στο αγαπημένο του Κανάλι εκεί απέναντι από την Σπιναλόγκα. Εκεί βγάλαμε και την τελευταία μας φωτογραφία. Τα ίδια θα κάναμε και τον Αύγουστο. Στο Ρέθεμνος. Ο χάρος όμως, ο μπαμπέσης χάρος αποφάσισε διαφορετικά.
Δημήτρη, φίλε μου δε θα σε ξεχάσουμε. Και κυρίως δε θα ξεχάσω ποτέ αυτά που μου 'λεγες, αυτά που μου 'μαθες.

Κατεβαίνω στην Κρήτη να ακούσουμε «μαζί» το ριζίτικο:
«Μάνα κι αν έρθουν οι φίλ†dοι μου
κι αν έρθουν και δικοί μας.
Να μη τους πεις κι απόθανα
να τους βαροκαρδίσεις.

Στρώσε τους τάβλα να γευτούν,
κλίνη να κοιμηθούνε.
Στρώσε τους παραπέζουλα
Να βάλουν τ’ άρματά τους
Και σαν ξυπνήσουν το πρωί
και σ’ αποχαιρετούνε,
πες του τος πως απόθανα».

Ανακοίνωση απο Το Ποτάμι

"Η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού έχασε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της, ένα από τα καλύτερα στελέχη της. Ο Δημήτρης Καδιανάκης συνέβαλε με το κύρος, τη γνώμη, τη δημιουργικότητα και την ενεργητικότητά  του  στην προώθηση του πολιτικού διαλόγου του Ποταμιού στην κοινωνία της Κρήτης ιδιαίτερα.
Ήταν για όλους μας ένα παράδειγμα σοβαρότητας, νηφαλιότητας και λογικής.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε."