Ο  Αθλητικός Σύλλογος Υγείας διοργανώνει την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016 για δεύτερή χρονιά τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης (21χλμ) και για τρίτη χρονιά τους αγώνες δρόμου Arkalochori Street Run 5χλμ - 10χλμ - 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης    

Σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί πόσο σημαντική είναι για την υγεία  η άσκηση. Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς είναι οι πιο φυσικές κινήσεις του ανθρώπου.

Στον αγώνα μπορούν να τρέξουν και να περπατήσουν άνθρωποι με οποιαδήποτε  φυσική κατάσταση και κάθε ηλικίας, από 6 έως 106 χρονών!

Για την προβολή του Ημιμαραθωνίου δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο βίντεο. Ένα βίντεο γεμάτο Κρήτη, γεμάτο απλούς καθημερινούς χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Ένα βίντεο με εικόνες ήχους και μυρωδιές από την Κρήτη της παράδοσης 

Με πολλές αναμνήσεις , το τρύγος που κάθε φθινόπωρο ήταν μια γιορτή, την γιαγιά που νοιάζεται για όλα τα παιδιά σαν να είναι εγγόνια της, τον ήχο της καμπάνας , τον ήχο από τα τζιτζίκια , το καφενείο στο χωριό που μόλις πλησιάσεις ακούς το''κέρασε τονε'' , η γιαγιά σου και ο παππού σου με το χιούμορ και την περίσσεια αγάπη.

Ευτυχώς όλα αυτά δεν είναι μόνο αναμνήσεις όλοι αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν ακόμα, και βρίσκονται στα χωριά της Κρήτης. Χωριά όπως το Αρκαλοχώρι το Χουμέρι το Γαλατά , τη Βόνη και το Θραψανό από όπου θα περάσουν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης.

 

Τρέξε κι εσύ στη φιλόξενη Κρήτη

Ζήσε κι εσύ ένα διαφορετικό πρωινό Κυριακής μέσα στην παράδοση

02 Οκτωβρίου 2016
Εκκίνηση Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου
Δήλωσε έγκαιρα στο www.cretehalfamarathon.com περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Τρέξε στους αγώνες 21 - 10 ή 5 χιλιομέτρων ή περπάτησε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων

Δικαίωμα στην Άθληση έχουμε όλοι