Η Μαριάννα Λειβαδιτάκη, γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης, είναι η αρχι-σεφ στο εστιατόριο Mορίτο που  βρίσκεται στο Λονδίνο. Το μενού περιέχει κυρίως δημιουργίες απο την Ισπανία και την Βόρεια Αφρική ωστόσο προσθέτει και κάτι το….Κρητικό στα φαγητά της.

Η ίδια θυμάται τα όμορφα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη που μεγάλωσε καταναλώνοντας “απεριόριστο”, όπως δηλώνει, ψάρι.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Standard νοσταλγεί ,όπως αναφέρει ,τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη όπου απολάμβανε την ελευθερία κοντά στην θάλασσα. Ο μπαμπάς της ήταν ψαράς και ως εκ τουτου ,όπως λέει ,έτρωγαν ψάρι σχεδόν 7 ημέρες την εβδομάδα και για αυτό αισθάνεται ευλογημένη καθώς δεν έχουν όλη αυτή την τύχη. Διότι παρόλο που η Κρήτη είναι νησί το ψάρι κοστίζει αρκετά και ιδιαίτερα εκείνη την εποχή που θεωρούσαν πολυτέλεια.

“Μερικές φορές ο πατέρας μου ψάρευε όλο το βράδυ και όταν γυρνούσε το πρωί με τα ψάρια που είχε πιάσει ξεκινούσαμε να μαγειρεύομε. Μάλιστα πολλές φορές τρώγαμε ψάρι και για πρωινό”

“Στόχος του πατέρα μου κάθε φορά που έβγαινε εξω να ψαρέψει ηταν να πιάσει αστακό. Ωστόσο ποτέ δεν τον πουλούσε πάντα τον κρατούσε για την οικογένεια”

Η Μαριάννα όμως παρόλο που μένει στο Λονδίνο και δουλεύει εκει δεν έχει ξέχασε τον τόπο που αγάπησε και μεγάλωσε. Επισκέπτεται τα Χανιά 4 ή 5 φορές τον χρόνο για να δει την οικογένεια της. Οσο για τα Χανιά τα περιγράφει ώς “μια πολύ όμορφη πόλη. Μια μαγική πόλη, που το καταλαβαίνεις όταν φεύγεις απο αυτή. Και μόλις ξαναγυρίσεις μετά από καιρό καταλαβαίνεις πόσο όμορφη είναι”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook