Τεράστια ποσότητα οξέων και διαβρωτικών μετέφερε 58χρονος οδηγός ενός επικαθήμενου οχήματος, φορτίο που θεωρείται επικίνδυνο και απαγορεύεται να μεταφέρεται δια θαλάσσης.

Ο 58χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο λιμάνι Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. “Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά των κοινωφελών εγκαταστάσεων”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε ο 58χρονος κατελήφθη να μεταφέρει 3 παλετοδεξαμενές των χιλίων λίτρων (1000 lt) εκάστη, με υποχλωριώδες νάτριο σε υγρή μορφή που ανήκει στην κλάση 8 “Διαβρωτικά είδη” του Π.Δ. 405/96, μία παλέτα, με 18 συσκευασίες των πενήντα κιλών (50kg) εκάστη τριχλωροισοκυανουρικού οξέος συνολικού βάρους εννιακοσίων κιλών (900kg) και 02 παλέτες με 18 συσκευασίες των πενήντα κιλών (50kg) εκάστη συνολικού βάρους χίλια οκτακόσια κιλά (1800kg) τριχλωροισοκυανουρικού οξέος, που ανήκει στην κλάση 5.1 “Οξειδωτικά είδη” του Π.Δ. 405/96.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 405/96 “Κανονισμός φόρτωσης, εκφόρτωσης, διακίνησης και παραμονής επικίνδυνων ειδών σε λιμένες και μεταφορά αυτών δια θαλάσσης” η μεταφορά των ανωτέρω ειδών με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία απαγορεύεται. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook