Η "Ελλάδος Γεύσεις" επιμένει ελληνικά φιλοδοξώντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αυτή την φορά, έξω από τους γνωστούς χώρους (εκθεσιακό κέντρο Μετρό, Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης), επιδιώκοντας την σύνδεση του τόπου με το καταναλωτικό κοινό.

Έτσι σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του με τον γενικό τίτλο: « Κρήτη Μία Ιστορία: Πέντε Συν Ένας Πολιτισμοί» και προχωρά στη διοργάνωση του "ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016"
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από την έξοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου απο  5 Σεπτεμβρίου έως και 10 Σεπτεμβρίου 2016 και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
 
Όπως αναφέρει η "Ελλάδος Γεύσεις" σε ανακοίνωσή της:
 
"Παράλληλα για την άμεση παρουσία μας στην Κρήτη επιλέξαμε ως στρατηγικούς εταίρους  μας, στο όλο εγχείρημα, τους συντελεστές μιας παρόμοιας προσπάθειας που διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο Νησί και οχι μονο, την: «ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ γεννήθηκε το 2013, χρονιά που επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα παραγωγής και προώθησης του αγροτικού προϊόντος, εισάγει τον θεσμό της προστιθέμενης αξίας  συνδέοντας την τοπική παραγωγή με την άμεση πώληση χωρίς παρεμβολή ενδιάμεσων.

Μήνυμα μας είναι: ’’ Κάθε μέρα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας”

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εμπράκτως μαζί σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες και καταναλωτικό ενδιαφέρον.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία άλλαξε πλέον τις συνήθειες όλων μας, επιφέροντας δομικές αλλαγές και στο καθημερινό τραπέζι μας, βάση ερευνών που δείχνουν ότι 8 στους 10 προτιμούν πλέον τα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα
 
Οι κύριοι στόχοι μας ήταν πάντα:
 

  • Η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και την επεξεργασία αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων.

  • Η τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών αλλά παράλληλα ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

  • Η προβολή της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τροφίμου.

  • Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή μέσα από το εγχείρημα του ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε μια απλή έκθεση, αλλά  με το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και τα παράλληλα events, προσπαθεί να συνδέσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που τα παράγουν με την  παρουσίαση των περιοχών της Χώρας μέσα από καλλιτεχνικά- πολιτιστικά γεγονότα και ημερίδες ενημέρωσης.

Το Φεστιβάλ στο οποίο θα προβλέπεται και η άμεση πώληση από τον παραγωγό στον καταναλωτή θα στεγαστεί σε καλαίσθητες υπαίθριες κατασκευές, τύπου Παγόδας,  και σε μία έκταση 500 τ.μ. σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης του Ηρακλείου.
 
Ευελπιστούμε ότι το κοινό της Κρήτης θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας στην οποία σε καλούμε να δώσεις δυναμικά το "παρών" με την συμμετοχή σου.