Ο πολιτιστικός σύλλογος του Φόδελε “Δομίνικος Θεοτοκόπουλος” προσκαλεί στην εικαστική έκθεση της Τερέζας Βαλαβάνη “κολάζ της μνήμης” με θέμα τον μινωικό πολιτισμό, με μια σειρά 26 κολάζ “αρχαία σκουριά, η πατίνα του χρόνου” και  8 κολάζ με θέμα την “ιερή θάλασσα” στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από την Δευτέρα 1 Αυγούστου το απόγευμα  17.00 έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου το βράδυ 19.00, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 19.00.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 20.00 θα διεξαχθεί  στον αίθριο χώρο του Μουσείου του Φόδελε στα πλαίσια της έκθεσης ομιλία του Κωστή Καζαμιάκη με θέμα: “Ζωφόροι Μινωικών Ανακτόρων: ο πολιτισμός κατακτάται, δεν χαρίζεται και δεν κληρονομείται”. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση, ανοιχτή για ανταλλαγή απόψεων και  με το κοινό, με συμμετέχοντες τους: Κωστή Καζαμιάκη, αρχιτέκτονα – ιστορικό τέχνης, υπεύθυνο για 40 χρόνια σε εργασίες για την αναστύλωση της Ακρόπολης Αθηνών, Μιχάλη Κοπιδάκη, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, φιλόλογο και συγγραφέα  και Τερέζα Βαλαβάνη, ψυχολόγο, εικαστικό, συγγραφέα  με θέμα: ” Γιατί ο μινωικός πολιτισμός ακόμα μας ελκύει και μας τρέφει, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης”.

Η βραδιά θα κλείσει με τους αρχέγονους ήχους μουσικής από ασκομαντούρα, θιαμπόλι και κρουστά, ευγενή προσφορά  του εργαστηρίου παραδοσιακών τεχνών στο Αβδού “Μάθε Τέχνη κι’ άστηνε”  του μουσικού και κατασκευαστή μουσικών οργάνων Δαμιανού Βασιλάκη και της ομάδας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook