Για την έναρξη της προετοιμασίας, τη μεταγραφική ενίσχυση αλλά και τη σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα παρουσία προπονητή για τέταρτη σεζόν στην τεχνική ηγεσία μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά όσα είπε στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της σεζόν ο προπονητής του Κισσαμικού: «Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά στη Football League, ήμασταν νέοι στην κατηγορία και κάναμε αυτή την πορεία που είχαμε. Φέτος η ομάδα ξεκινάει μία καινούρια προσπάθεια και σε κάθε προσπάθεια στην αρχή όλες οι ομάδες έχουν φιλοδοξίες και όνειρα. Έχουμε πει ότι προσπαθώντας να μειώσουμε και τον αριθμό παικτών και το μπάτζετ για εμάς δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ό,τι στόχο είχαμε πέρσι, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, αυτό θα πρέπει να κάνουμε και φέτος. Πρέπει να υπάρχει διάθεση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και όρεξη για δουλειά και από εκεί και πέρα και πάλι με πολλή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

Για τις μεταγραφές: «Μας λείπουν ακόμα αρκετοί ποδοσφαιριστές, αλλά νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η ομάδα θα πλησιάζει πολύ τον αριθμό των παικτών που θα πρέπει να έχει στο ρόστερ της όλη τη χρονιά. Γίνονται προσεκτικές κινήσεις και θέλουμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν φιλοδοξίες και στόχους να καταξιωθούν μέσα από την ομάδα και όλοι μαζί να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται ένας προπονητής να ξεκινάει προετοιμασία για τέταρτη σεζόν με μία ομάδα: «Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πέρσι πήγαμε καλά και νομίζω ότι γενικά αυτά τα τρία χρόνια πήγαμε καλά με την ομάδα και ό,τι στόχο βάλαμε τον καταφέραμε και πέρσι μάλιστα σχετικά εύκολα. Γι’ αυτό υπάρχει η χημεία με εμάς και τη διοίκηση, κι όταν λέω με εμάς εννοώ και με τον κ. Τάκη Τσακαλίδη που είμαστε μαζί και υπάρχει αυτή η συνεργασία τρία χρόνια και πάμε για τον τέταρτο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν όλες οι ομάδες. Να υπάρχει εμπιστοσύνη και από τη διοίκηση προς το πρόσωπο του κάθε προπονητή. Εδώ πέρα βρίσκουμε αυτό που θέλουμε στο θέμα δουλειάς, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα το δυναμικό της ομάδας χωρίς προβλήματα και νομίζω αυτό είναι και το σημείο στο οποίο η ομάδα πετυχαίνει τους στόχους της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook