Από καύσιμα έμεινε στα ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης, νότια της Κρήτης ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και για την ρυμούλκησή του χρειάστηκε η επέμβαση των λιμενικών αρχών και ιδιωτικών σκαφών.

Πιο συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημεώθηκε ότι το Ι/Φ σκάφος «BRIZO» σημαίας Ολλανδίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες έπλεε ακυβέρνητο, λόγω έλλειψης καυσίμων, στη θαλάσσια περιοχή νήσων «ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ» Αγίας Γαλήνης. 

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ρεθύμνου και Αγίας Γαλήνης Σάμου και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ» Ν.Ρ. 30 απέπλευσαν για την περιοχή προς παροχή συνδρομής . 

Το «ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ» προσέγγισε το  ιστιοφόρο και συνοδεία του περιπολικού σκάφους το ρυμούλκησε στο λιμένα Αγίας Γαλήνης όπου προσέδεσε με ασφάλεια .

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook