Μαιευτήριο που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν αντάρτες, βομβαρδίστηκε και υπέστη εκτεταμένες καταστροφές την Παρασκευή, ανακοίνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, η οποία παρέχει στήριξη στο νοσοκομείο.

Με μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «θύματα», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι πηγές από το σημείο επιβεβαιώνουν τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό «πολλών ασθενών και μελών του προσωπικού».

Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστός, είπε εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά της η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι ένα νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ στην επαρχία Ιντλίμπ βομβαρδίστηκε την Παρασκευή με αποτέλεσμα να μην είναι «καν σχεδόν λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές». Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν τραυματίες.

Το νοσοκομείο είναι το μοναδικό μαιευτήριο σε μια ακτίνα περίπου 110 χιλιομέτρων και κάθε μήνα παρέχει φροντίδα σε περίπου 1.300 γυναίκες και παιδιά.

Τον περασμένο μήνα γεννήθηκαν 340 μωρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook