Την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου στην Ανδρόγεω 4, θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ηρακλείου εσπερίδα με θέμα την “ Οικολογία Πόλης”, με έγκριτους ομιλητές σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση σε μία περισσότερο οικολογική προσέγγιση διαβίωσης στο Αστικό Περιβάλλον. Θα δοθούν σημαντικές προτάσεις και ιδέες που έχουν εφαρμογή από τον κάθε πολίτη αλλά και από τη συνεργασία των πολιτών με τις Τοπικές Δημοτικές Αρχές. 

Αναλυτικότερα o κύριος Δήμος Μαράκης θα παρουσιάσει τα μέλη της ομάδας πολιτισμού της 3ης Δημοτικής Κοινότητας,  Ηeraklion EcoVoice, δίνοντας έμφαση στο έργο που έχουν αναλάβει αλλά και ανοίγοντας έτσι έναν δίαυλο επικοινωνίας των πολιτών με την ομάδα.

Ο κύριος Παπουτσάκης Γιώργος, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα: το «Πράσινο σπίτι - Τεχνικές εξοικονόμησης Ενέργειας»  δίνοντας πρακτικές λύσεις για να κάνουμε το σπίτι μας περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. 

Επίσης στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος, κύριος Πέτρος Ινιωτάκης, θα  μιλήσει για το έργο που έχει συντελέσει η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αλλά και για τις μελλοντικές δράσεις της στο πλαίσιο της Αστικής Οικολογίας.

Κεντρική Ομιλία θα αποτελέσει η ομιλία του κυρίου Νίκου Λυγερού, πολυπράγμονα ερευνητή, σύμβουλο Στρατηγικής, με θέμα την: «Oικολογία Πόλης», παρουσιάζοντας τις απόψεις του σχετικά με την Αστική Οικολογία. 

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κύριος Γιώργος Τσερεβελάκης, υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.