Έχει παραγίνει το κακό με τη σπατάλη νερού στα Χανιά με τις περιπτώσεις λάστιχων και σωλήνων που συνδέουν ιδιώτες με το δίκτυο του ΟΑΔΥΚ προκειμένου να παίρνουν νερό για άρδευση.

Ειδικά φέτος με τα μικρά αποθέματα νερού στον νομό Χανίων λόγω της ανομβρίας του χειμώνα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για σπατάλη.

Για τον λόγο αυτό η απώλεια νερού εδώ και πολλές ημέρες στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στη στροφή Κουστογεράκου και Ρόδων, στο στενό των γραφείων της TUI, προκαλεί θλίψη και θυμό. Η διαρροή στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης δεν φαίνεται μεγάλη ωστόσο, επειδή είναι συνεχής εδώ και πολλές ημέρες, η ποσότητα νερού που έχει χαθεί καταλήγει να είναι στο σύνολό της αρκετή.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τη ΔΕΥΑΧ από την οποία υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ο σωλήνας δεν ανήκει σε δικό της δίκτυο. Η ιδια απάντηση ήρθε και από τον ΟΑΚ με τον οποίο επικοινωνήσαμε και πληροφορηθήκαμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν περνά δίκτυο του ΟΑΔΥΚ. Μάλιστα, ο ΟΑΚ καλεί τους πολίτες όπου διαπιστώνουν διαρροή να επικοινωνούν με τον οργανισμό.

Επομένως, πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση ιδιώτη που έχει τραβήξει δικό του λάστιχο προκειμένου να πάρει νερό από το δίκτυο. Το λάστιχο ωστόσο έχει τρυπήσει με αποτέλεσμα εδώ και ημέρες να χύνεται το νερό στον δρόμο και άνθρωπος να μην ασχολείται.

Ο ιδιώτης πρέπει να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της ζημιάς και αν δεν το γνωρίζει οι κάτοικοι πρέπει να τον ενημερώσουν γιατί πέρα από τη σπατάλη νερού που αφορά όλους, ο ίδιος ο ιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει έναν υπέρογκο λογαριασμό κατανάλωσης νερού.

Η παρακάτω φωτογραφία αναγνώστη είναι του Σαββάτου 30 Ιουλίου

Η δεύτερη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης είναι από τις 16 Ιουλίου και όπως φαίνεται είχε ήδη αρχίσει η διαρροή νερού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook