Το θέμα της παραχώρησης μέρους των δραστηριοτήτων του δήμου Ηρακλείου και ειδικότερα της παραχώρησης της διαχείρισης των κοινωνικών δομών σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έθεσε με παρέμβαση του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος των Ενεργών Πολιτών, Αριστείδης Αθανασάκης.

Η δημοτική αρχή υπαναχωρεί στις δεσμεύσεις της, αναθέτοντας τη διαχείριση τόσο του δημοτικού Παντοπωλείου, όσο και του κοινωνικού Φαρμακείου σε ΜΚΟ και ειδικότερα στο Ίδρυμα Καλοκαιρινού, τόνισε ο κ. Αθανασάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο δήμος είχε συστήσει στο πρόσφατο παρελθόν διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία μάλιστα,  είχε προβλέψει να στεγαστεί το κοινωνικό παντοπωλείο στην παλιά Λαχαναγορά, όπου θα συνέβαλε όχι μόνο στη σίτιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και στην ένδυση και στην υπόδηση τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Αθανασάκη, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δεν διακατέχεται από καμιά πολιτική σκοπιμότητα, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η κοινωνική πολιτική είναι βασική της προτεραιότητα.

"Στα πλαίσια της δημοκρατικής διακυβέρνησης και της ενεργούς συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων, δώσαμε τη δυνατότητα στο ίδρυμα Καλοκαιρινού να αναλάβει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ , με τον δήμο να εποπτεύει και να ελέγχει τη διαδικασία", είπε ο κ. Λαμπρινός, προσθέτοντας ότι το ίδρυμα Καλοκαιρινού διαθέτει την εμπειρία, τις υλικοτεχνικές υποδομές και τους ανθρώπινους πόρους για να τρέξει σωστά τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο δημοτικός της σύμβουλος Νίκος Γιαλιτάκης, χαιρέτησε την "κυβίστηση" της δημοτικής αρχής, ενώ συμπλήρωσε ότι η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν η ομολογία του ότι η νεά δημοτική αρχή δεν έχει παράξει κανένα έργο στην κοινωνική πολιτική. "Κάνατε ένα απολογισμό για την κοινωνική πολιτική του δήμου, που όπως παραδεχθήκατε, σταμάτησε στο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής", είπε χαρακτηριστικά.