Ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες που εισέβαλαν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αποδίδεται η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση αντιεξουσιαστών στο διαδίκτυο η επίθεση έγινε με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τις μετέπειτα ενέργειες της εκκλησίας με τις αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Indymedia:

Τα ξημερώματα της 1ης αυγούστου τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Προχωρήσαμε σ'αυτή την ενέργεια ως ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων. Αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί συνεισφορά στο κάλεσμα για τον Μαυρο Ιούλη από τους συντρόφους της Rigaer 94 στη Γερμανία.

“Στις 22/5/2009 σκοτώνεται ο Mauricio Morales στη Χιλή κατά τη μεταφορά βόμβας που προοριζόταν για τη σχολή δεσμοφυλάκων. Ο Μαουρίσιο συμμετείχε στην κατάληψη βιβλιοθήκη Σάκκο και Βαντσέττι κάνοντας πράξη τη συνάντηση της δημόσιας και της παράνομης δράσης.
Καταληψίας και βομβιστής, δεν διαχώρισε τα μέσα δράσης και δεν εγκλωβίστηκε σε νησίδες ψευτοελευθερίας”
(Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς / FAI-IRF, Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης )