Εγκαταλελειμμένο στην “τύχη” του, έχει αφεθεί το δημοτικό πάρκο του Καράβολα, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου.

Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής που καταδεικνύουν, από την μια πλευρά, την ανευθυνότητα των πολιτών και από την άλλη, την αδυναμία της δημοτικής αρχής να προστατέψει και να συντηρήσει την περιουσία των δημοτών.

Χωματερή απορριμμάτων και μπαζών στην δυτική είσοδο του πάρκου, σπασμένοι κυβόλιθοι, λεηλατημένα παγκάκια, σκουριασμένοι και γεμάτοι κάδοι, σκουπίδια και κακόγουστα γκράφιτι παντού, σκουριασμένα και επικίνδυνα φρεάτια, ξεραμένα φυτά, ένα εγκαταλελειμμένο και σκουριασμένο δημοτικό γυμναστήριο, καθώς επίσης και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο – φάντασμα, είναι μόνο ορισμένες από τις εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητα μιας απολίτιστης και απαίδευτης κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος παρακμής και εγκατάλειψης, αναμένεται να φιλοξενήσει την προτομή του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδος της TEZ Tour, Μανώλης Απλαδενάκης και υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Αναλύοντας το σκεπτικό της πρότασης της εταιρείας, ο κ. Απλαδενάκης δήλωσε στην εκπομπή ΠΥΞΙΔΑ του Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη ότι η συγκεκριμένη δράση θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη δημοσιότητα της Κρήτης και ειδικότερα του Ηρακλείου στην Ρωσία, δημοσιότητα που τελικά θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος στη συγκεκριμένη αγορά.

Παράλληλα, ο διευθυντής της TEZ Tour, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στο Πάρκο του Καράβολα.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Κ. Συλιγάρδου, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον Καράβολα, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι είναι αδύνατον η δημοτική αρχή να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της καθαριότητας και της συντήρησης του Πάρκου χωρίς την αρωγή των πολιτών, καθώς ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος καλύπτει περίπου 45 τετραγωνικά στρέμματα.

Παράλληλα, ο κ. Μαμουλάκης δεσμεύθηκε ότι ο δήμος Ηρακλείου θα αναλάβει να κάνει εργασίες και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο που θα τοποθετηθεί η προτομή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στις
προσπάθειες του Ιδρύματος Γκαγκάριν.

Δείτε τις ντροπιαστικές εικόνες που αποθανάτισε ο φακός του flashnews.gr:

Ρεπορτάζ: Κων/νος Συλιγάρδος – Γ. Ραψομανίκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook