Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Εδώ και 42 χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνεται τόπος συνάντησης της νεολαίας που προβληματίζεται, διασκεδάζει, διεκδικεί.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε και συνεχίζουμε …

Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Η Τ.Ο. Χανίων της ΚΝΕ τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Τιμάμε τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην επαρχία Αποκορώνου και Σφακίων, που έδωσαν την ζωή τους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η ιστορία εκείνης της γενιάς διδάσκει ότι ο οργανωμένος λαός, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αντίπαλο όσο ισχυρός και αν είναι.

Η νεολαία μπορεί να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από την περίοδο εκείνη. Είναι χρέος μας να διαλέξουμε τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα ,της ανυπακοής απέναντι σε παλιούς και νέους “σωτήρες”, με στόχο την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που προκαλεί μόνο φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούρια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
•    Προβολή βίντεο για τα 70 χρόνια ΔΣΕ
•    Προβολή βίντεο αφιερωμένο στους μαχητές του ΔΣΕ από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά
•    Βράβευση πεσόντων και επιζόντων μαχητών του ΔΣΕ
•    Ομιλία από τον Μελισσάκη Νικήτα μέλος του Τομεακού Γραφείου υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ 
•    Κρητικό Γλέντι και θα χορέψει ο χορευτικός σύλλογος Πελασγιοί.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook