Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας διοργανώνουν έκθεση βιβλίου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμισί, από το Σάββατο 6 έως και το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Στην έκθεση,  συμμετέχουν ένδεκα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, ενώ στο πλαίσιο της θα διοργανωθούν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

“Με σύνθημα “Διάβαζε για να ζήσεις”, με επιμονή και πίστη στην προσφορά και στον ρόλο του βιβλίου με υπαρξιακό πια ρόλο για τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο και Έλληνα, η έκθεση αυτή αποτελεί μια κοινή ευκαιρία συνάντησης με συγγραφείς αλλά και ενημέρωσης για το σύνολο των εκδόσεων”, τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη. 

Όπως επεσήμανε η κα. Περράκη στο πλαίσιο της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση βιβλία για  μεγάλους και παιδιά, που αναφέρονται σε όλους τους τομείς της γνώσης, της λογοτεχνίας και των διαφορετικών ενδιαφερόντων. 

“Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη τριάντα εννέα συμπολιτών μας. Εμείς, ως βιβλιοπωλεία, προσφέρουμε συλλογικά μια νησίδα λογικής και ονείρου στη σχιζοειδή καθημερινότητα, που όλοι βιώνουμε σήμερα. Για δεκαπέντε Αυγουστιάτικες νύχτες θα είμαστε στο Παλιό Λιμάνι και θα σας περιμένουμε”, επεσήμανε από την πλευρά του το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης, Χρήστος Μαχαιρίδης. “Λένε πως το βιβλίο είναι ένα αστέρι. Ξέρεις πως το φως του είναι μικρό κι όμως έτσι που υπάρχει κάνει τη νύχτα λιγότερο ζοφερή”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Μαχαιρίδης. 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 8 μ.μ. έως 12 μ.μ. 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της έκθεσης