Στο πλαίσιο του Ολοήμερου Αθλητικού Οικολογικού Σχολείου που πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού από τον Δήμο Χανίων και σε συνεργασία με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, διοργανώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 η παρουσίαση ” Οδηγώ με Ασφάλεια το Μέλλον μου” στα 100 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που παρακολουθούν το πρόγραμμα.

Το πληροφοριακό υλικό έχει στόχο την προβολή μηνυμάτων ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς σε νεαρά άτομα και την εξοικείωσή τους με τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και το ένστολο προσωπικό.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιελάμβανε δράση με διαδραστικό παιχνίδι σε οθόνη, επιμορφωτική δράση με έντυπο υλικό και ενσωματωμένη εργασία γνωριμίας εξάσκησης με τις πινακίδες οδικής σήμανσης (Κ.Ο.Κ.), προσομοίωση της διαδικασίας έκδοσης- παιδικού δελτίου ταυτότητας, προβολή βιντεοληπτικού υλικού για την ασφαλή οδηγική συμπεριοφορά- προσομοίωση σε κατάστασης μέθης με ειδικά γυαλιά οράσεως, παρουσίαση του προσωπικού και ενδεικτικά ενός μεταφορικού μέου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη. Τέλος τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν σε ειδικό παιδικό γραφιστικό πλαίσιο με σχετική αστυνομική εικονογράφηση (αστυνομικούς και περιπολικό όχημα), που σχεδιάστηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΓΕ.ΠΑ.Δ. Κρήτης.

Ευχαριστίες εκφράζονται στους: Υπαστυνόμο Α’ Φιαγκουσάκη Εμμανουήλ, Αρχιφύλακα Σαβοργινακη Φωτεινή, Αρχιφύλακα Παρασκάκη Μιχάλη, Υπαρχιφύλακα Κώστα Νικολαντωνάκη, Αστυφύλακα Σχοινοπλοκάκη Αικατερίνη και την Ειδική Φρουρό Σπυριδάκη Γεωργία για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook