Ο “Ερωτόκριτος”, από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, το Σάββατο 06 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ. 
Θεωρούμενο ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής Λογοτεχνίας, ο Ερωτόκριτος ανήκει στην κατηγορία των επικών ποιημάτων, γράφτηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο και αποτελείται από 10 χιλιάδες στίχους σε πέντε μέρη. Το όνομά του το έχει πάρει από τον Ερωτόκριτο, το κύριο πρόσωπο του έργου, το οποίο υποδηλώνει αυτόν που έχει βασανισθεί από τον έρωτα.
Μαζί με την Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση είναι τα σημαντικότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στη μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον Νίκο Ξυλούρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση ...
 
Μια πλούσια θεατρική παραγωγή με τις καλύτερες συνεργασίες.  Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχουν αναλάβει το μουσικό κομμάτι του έργου και τη σκηνοθεσία ο Μάνος Μανιάς.  Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας σίγουρα θα ανταμείψει εκείνους που θα παρακολουθήσουν την θεατρική αυτή παράσταση.

O Βιτσέντζος Κορνάρος, ήταν Κρητικός ποιητής. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε και έζησε στη Σητεία, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στον Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο) όπου παντρεύτηκε αλλά και πέθανε.

Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, κόρης του βασιλιά, ένας έρωτας ο οποίος χρησιμεύει ως άξονας στον ποιητή για να υμνήσει τη φιλία, την ανδρεία και την αγάπη προς τη πατρίδα.

Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στην μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον Νίκο Ξυλούρη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:

Α΄  Ποιητής – Πεζόστρατος:  Γιάννης Λαμπράκης
Β΄ Ποιητής: Μαρία Μακράκη
Ερωτόκριτος: Νίκος Μανιάς
Πολύδωρος – Άριστος: Γιώργος Γιαλυτάκης
Αρετούσα: Γεωργία Μαυρογιαννάκη
Φροσύνη: Μαίρη Νταγιάκου
Μάνα: Κλεοπάτρα Βρεττού
Βασιλιάς: Μάνος Μανιάς
Βασίλισσα: Κωνσταντίνα Αγγελίδη

Πρωτότυπη μουσική-σύνθεση:
Χρήστος Παπαδόπουλος

Τραγούδι: Βασίλης Σκουλάς

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Σκηνικά: Μάνος Μανιάς, Αντώνης Βούρλος

Δημιουργικό: Contrast

Δημ. Σχέσεις: Λαμπρινή Μηλιά, Ρένα Μανιά

Promotion – Marketing: Γιάννης Μανιάς

Μουσική επιμέλεια: Μάνος Μανιάς

Διδασκαλία τραγουδιών: Μαρία Παπαγιαννάκη

Ηχητικά φωτισμοί: Στέλλα Σταυρίδη

Δημιουργία αφίσας: Γιάννης Λαμπράκης

Χορογραφίες : Μαρία Φαρσάρη

Τραγούδι (ζωντανά): Γεωργία Μαυρογιαννάκη

Κοστούμια: Ειρήνη Μηλαθιανάκη

Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.