Ο Δήμος Ηρακλείου προβαίνει στη λήψη μέτρων για την προστασία του παραλιακού μετώπου στον κόλπο Δερματά με το έργο «Αντιδιαβρωτική προστασία του κόλπου Δερματά» που πρόκειται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε επείγουσες εργασίες με στόχο την αντιδιαβρωτική προστασία του Κόλπου όπου τα τελευταία χρόνια, μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί, έχουν προκληθεί εκτενείς καταστροφές με αποτέλεσμα την καταστροφή τμήματος του πρανούς και κατ΄ επέκταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος προς την πλευρά της θάλασσας. Η κατάσταση, όπως έχει σήμερα εξελιχθεί, ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τους διερχόμενους πολίτες ακόμα και για ενδεχόμενη κατάρρευση του παραλιακού δρόμου μια και το φαινόμενο εξελίσσεται. 

Το έργο προϋπολογισμού  233.382,58 ευρώ έχει ως στόχο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη,  την προστασία του ιστορικού κόλπου Δερματά και της ακτής από τα φαινόμενα του έντονου κυματισμού με την τοποθέτηση φυσικών ογκόλιθων.

Η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση του έργου εκδόθηκαν ειδικές αποφάσεις από όλα τα αρμόδια όργανα ενώ και ίδια η περιοχή κηρύχθηκε με απόφαση Περιφερειάρχη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας. Πλήρης η μελέτη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου.   

Η δημοπρασία του έργου θα διεξαχθεί στις 06-09-2016, ημέρα  Τρίτη στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Μελετών.