Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΑΦΕ Αποκορώνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF) παρουσιάζουν στα πλαίσια της δράσης ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ 2016 την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 21:00 στο ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ΒΑΦΕ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ το ντοκιμαντέρ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΛΛΑΚΗ, «ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΩΣ».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία τόσο του σκηνοθέτη ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΛΛΑΚΗ όσο και του πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΚΑΚΗ.

https://www.facebook.com/events/1076236775776149/?active_tab=posts 

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΩΣ 
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Ψυλλάκης 
Φωτογραφία: Μιχάλης Γεράνιος, Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας 
Διάρκεια: 92′ 

Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα ΄χει κλείσει εντός του».

Θυμάται, τον παππού Μηλιωτογιάννη, «τον πρώτο και μεγαλύτερο ίσως δάσκαλο της ζωής του» και την αυλή του πατρικού στη Σητεία, εκεί όπου γνώρισε «τη στενή σχέση ζωής και θανάτου, του θρήνου και του πανηγυριού». Μιλά για το φως, το μάτι, αλλά και το δάκρυ που «είναι αγίασμα της ψυχής» και μας ξεναγεί στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, το Μουσείο ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ, εκεί όπου η λαογραφία «μιλάει στην καρδιά και στη συνείδηση των ανθρώπων».

Σπαράγματα εμπειριών και αναμνήσεων, που καταλήγουν στην άποψή του για την ευτυχία: «το κάθε πράγμα στον κόσμο ετούτο αξίζει τόσο, όσο το αγάπησες».

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 ΩΡΑ 21:00 // 
ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ / ΒΑΦΕΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ // 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
https://www.facebook.com/events/1076236775776149/?active_tab=posts 

ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
Η Εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ 2016

Η δράση «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» ξεκίνησε την άνοιξη του 2007 από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες κυρίως εκπαίδευσης και πολιτισμού αλλά και καταγραφής του πολιτιστικού αποθέματος. Υλοποιείται στην ενδοχώρα του νομού Χανίων με στόχο την προβολή μιας ήπιας ανάπτυξης με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook