Ασυνείδητοι βανδάλισαν το σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται το 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου το βράδυ της Τετάρτης. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στον χώρο και ξήλωσαν τις σωλήνες του χαλκού από οποιοδήποτε σημείο, μπορούσαν. Άφησαν μόνο τις σωλήνες από την εξωτερική πλευρά του συγκροτήματος, πιθανότατα για να μην δώσουν “στόχο”.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, οι δράστες προκάλεσαν αρκετά μεγάλες φθορές στις σωλήνες που συνδέονται με τη δεξαμενή του νερού, με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Το πρωί, οι κάτοικοι, που συνειδητοποίησαν τις φθορές που έχουν προκληθεί στο σχολικό συγκρότημα , ενημέρωσαν τον διευθυντή του 24ου δημοτικού σχολείου Μανώλη Μπελαδάκη, ο οποίος έφτασε άμεσα στο σημείο και ενημέρωσε με τη σειρά του την αστυνομία, δίνοντας παράλληλα κατάθεση για το συμβάν.

Σε δηλώσεις του στο flashnews.gr ο κ. Μπελαδάκης τόνισε ότι η τιμή του χαλκού που απέσπασαν οι ασυνείδητοι είναι δυσανάλογη με τη ζημιά που υπέστη το σχολείο.

Μάλιστα ο διευθυντής του 24ου δημοτικού σχολείου σημείωσε ότι εάν κάποιος πεχει τόσο άμεση ανάγκη για τόσο λίγα χρήματα, μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια είτε στην πρόνοια είτε στο σχολείο. “Είναι άλλωστε κάτι που έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος,  ο κ. Μπελαδάκης απήυθυνε έκκληση στους γονείς καινστους κατοίκους της περιοχής, εάν αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια, να καλέσουν άμεσα την αστυνομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook