Το θέμα χρηματοδότησης και κατασκευής ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο Λασιθίου που θα ωθήσει σε αναπτυξιακή πορεία τον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής, ενισχύοντας την οικονομία του τόπου αλλά και το εισόδημα των αγροτών, συζητήθηκε εκ νέου σε σύσκεψη στην Αθήνα όπου συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ ν. Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου Χαράλαμπος Αντωνακάκης.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στις 11 το πρωί μεταξύ πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και Δήμου Οροπεδίου προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου.

«Δεν εφησυχάζουμε για το θέμα, ούτε και τον δύσκολο μήνα του Αυγούστου για το δημόσιο, λόγω των Καλοκαιρινών διακοπών. Το νέο αρδευτικό δίκτυο για το δήμο Οροπεδίου αποτελεί πρωτεύον έργο και δίνουμε καθημερινά την «μάχη» για την εξεύρεση των πόρων ώστε να χρηματοδοτηθεί χωρίς καθυστερήσεις. Πρόκειται για ένα σημαίνων, αναπτυξιακό έργο  που θα πρέπει να κατασκευαστεί και να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν, και έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει παράλληλα με την εργολαβία του φράγματος Αποσελέμη» δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο συζητήθηκαν επίσης θέματα του αναπτυξιακού προγράμματος CLLD / LEADER που υπέβαλλε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακή Λασιθίου για το Νομό Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook