Τελευταία ενημέρωση: 22:08

Δείτε φωτογραφίες από την χασισοφυτεία που εντοπίστηκε μετά από πληροφορία που έφτασε στις αστυνομικές αρχές και οδήγησε σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, μια σύλληψη έπειτα από καταδίωξη και στον εντοπισμό 220 δενδρυλλίων 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων, του ΤΑΕ, του τμήματος Διώξης Ναρκωτικών Χανίων και της ΟΠΚΕ ξεκίνησε αργά το μεσημέρι στα Χανιά, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη 60χρονου Σφακιανού για χασίς και με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εντοπισαν μεγάλη ποσότητα δενδυλλίων κάνναβης.

Μια πληροφορία που έφτασε στις αστυνομικές αρχές, για την καλλιέργεια χασίς σε δημοτικό διαμέρισμα του Πλατανιά, σήμανε συναγερμό στην ΕΛΑΣ και άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση. Η πολύωρη επιχείρηση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας ενώ έχουν εντοπιστεί 220 δενδρύλλια κάνναβης σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πλατανιά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε έπειτα από καταδίωξη καθώς ο δράστης που εντοπίστηκε σε χασισοφυτεία προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης.

Μετά την  καταμέτρηση των δενδρυλλίων και των υπόλοιπων ευρημάτων των αρχών η ΕΛΑΣ, όπως αναμένονταν προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση.

Δείτε φωτογραφίες από την χασισοφυτεία και την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 59χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα,  στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική  Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα (04.08.2016) το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν σε δύσβατη περιοχή και εκριζώθηκαν συνολικά διακόσια είκοσι (220) δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρων ενώ εντοπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο ο 59χρονος ο οποίος και συνελήφθη.

Επιπλέον, ο 59χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης του αντιστάθηκε.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook