Τις επιστολές του Ιατρικού & Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, καθώς και την κοινή επιστολή των Συλλόγων «Ρευματοπαθών Κρήτης» & «Ορίζοντας» κατέθεσαν με αναφορά τους προς τον Υπουργό Υγείας και το Προεδρείο της Βουλής, οι Βουλευτές Χανίων κ.κ. Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης.

Οι εν λόγω επιστολές αφορούν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά, μετά και την αποχώρηση (μετάταξη) του φαρμακοποιού που εξυπηρετούσε το κοινό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα.

Στις επιστολές τους οι προαναφερθέντες Σύλλογοι ζητούν την άμεση τοποθέτηση Φαρμακοποιού στην κενή οργανική θέση προκειμένου το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά να λειτουργήσει πάλι αυτόνομα, προκειμένου να λυθεί το έντονο πρόβλημα που δημιουργείται στην εξυπηρέτηση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευτούν έγκαιρα φάρμακα υψηλού κόστους.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδρασή της, για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Φαρμακείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook