Με επίκεντρο τον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Πλατανιά με την Περιφέρεια Calw της νότιας Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, το πρωί, στο δημαρχείο του Πλατανιά, μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μαλανδράκη, και του Περιφερειάρχη του Calw, κ. Helmut Riegger, ο οποίος συνοδευόταν από τους συνεργάτες του, κα Sophie Schumann, Υπεύθυνη Οικονομικής Ανάπτυξης και κ. Andreas Knörle, Υπεύθυνο Εσωτερικής Οργάνωσης, Μεταφορών και Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης -στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Δασκαλάκης, Γ. Καλαιτζάκης και Κ. Μπεμπλιδάκης, ο πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Π. Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Κουρής καθώς και εκπρόσωποι τοπικών παραγωγικών/επιχειρηματικών φορέων – συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου οικονομικού, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού– με ζητούμενο και στόχο τη δημιουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης από τη Στουτγάρδη στα Χανιά – ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για εμπορικές, εξαγωγικές και ευρύτερα οικονομικές συνεργασίες όπως και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών ευκαιριών και προγραμμάτων μεταξύ Δήμου Πλατανιά και Περιφέρειας Calw.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης σε ανάμνηση της δεύτερης επίσκεψης του Περιφερειάρχη του Calw στον Πλατανιά – η οποία ήρθε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης του το περασμένο έτος – του προσέφερε έναν εικαστικό πίνακα που απεικονίζει την περίφημη Ροτόντα (Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου) που βρίσκεται στο Δήμο Πλατανιά καθώς και τοπικά προϊόντα και εκδόσεις του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook