Με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κα Νατάσσα Μπομπολάκη, συναντήθηκε χθες στα Χανιά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Τέρενς Κουικ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας "η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού , διήρκεσε δύο ώρες  ενώ η πρωτόγνωρη αυτή κίνηση για Έλληνα υπουργό αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για μας .

Στον κ. υπουργό - γνωστό για τον σεβασμό του προς τα ζώα και ευαισθητοποιημένο ιδιαίτερα γύρω από τις κακοποιήσεις αυτών , που ειρήσθω εν παρόδω , έχουν λάβει χαρακτηριστικά παθογένειας στην χώρα μας  με όλο και περισσότερα περιστατικά άγριας κακοποίησής τους - έγινε προσπάθεια από την πρόεδρο και την γραμματέα  της ΠΦΠΟ να γίνει μια σφαιρική περιγραφή του όλου προβλήματος, των αιτιών που το δημιουργούν , των λύσεων που υπάρχουν , ώστε να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του και επομένως αποτελεσματικά  το όλο θέμα  καθώς επίσης και άλλα ζητήματα που άπτονται της εξοικείωσης του Έλληνα με τα ζώα συντροφιάς , αφού  δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον τους  , αντιεπιστημονικές απόψεις  γύρω από αυτά , τις ασθένειές τους, την " επιθετική " φύση τους κλπ.

Τονίσαμε την αναγκαιότητα η Πολιτεία και οι Φορείς της να πάρουν ρηξικέλευθα και ριζοσπαστικά μέτρα  και εν μέρει αναφερθήκαμε σε αυτά , πχ υποχρεωτικότητα της στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων  με κίνητρα ιδιαίτερα για τις ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες , την απαγόρευση πώλη-σης ζώων , κάθε είδους ζώου από τα  pet-shops , τον έλεγχο του  ανεξέλεγκτου και παράνομου ε-μπορίου ζώων στην χώρα μας αλλά και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο και πολλά άλλα ζητήματα .

Ειδική αναφορά κάναμε στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής ορισμένων διατάξεων  του νόμου 4039/12 που στην πράξη καταργούν την φιλοζωία και βάζουν λουκέτο στα φιλοζωικά σωματεία την στιγμή που οι Δήμοι  είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το όλο πρόβλημα .

Ο κ. υπουργός, φιλικός και οικείος , άκουσε με μεγάλη προσοχή τις θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, ξετύλιξε τις δικές του απόψεις  ενώ έδειξε αποφασισμένος να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην αλλαγή του τοπίου για τα ζώα στην χώρα μας  και ευελπιστούμε , ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί , ώστε να παραχθούν περαιτέρω αποτελέσματα.

Την προσοχή του υπουργού απέσπασε η Τζίνα , το οκτάχρονο σκυλάκι  ανάμεσα στα πολλά άλλα πρώην αδέσποτα του σπιτιού , αλλά και ο ενός έτους Λόλεκ που στα " μουλωχτά " έφαγε όλα τα κρουασάν, που προορίζονταν γι αυτόν και την συνοδεία του, ενώ η Μελίνα ανεβοκατέβαινε τις σκάλες αδιάφορη για την παρουσία του επιφανούς επισκέπτη μας και η Μικρούλα δεν παρέλειψε να δείξει τους κακούς της τρόπους ανεβαίνοντας και αράζοντας πάνω στο τραπέζι.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Μουντάκη, επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ στα Χανιά, που πάντα έχει ευήκοα ώτα, σε αντίθεση με άλλα κόμματα  στα Χανιά, όποτε τον  έχουμε χρειαστεί για θέματα ζώων .

Να ευχαριστήσουμε επίσης την ευγενέστατη και πρόσχαρη κα  Σύλβια Γαλλιροπούλου , υπεύθυνη τύπου του  γραφείου του υπουργού, που μας έστειλε και τις φωτογραφίες .

Το πρώτο βήμα έγινε και είμαστε σίγουροι , ότι γρήγορα θα υπάρξει και το δεύτερο".

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

"Σε εφαρμογή των όσων δεσμεύτηκε δημόσια μετά το απάνθρωπο περιστατικό που συνέβη με το σκυλάκι το οποίο πετάχτηκε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, άρχισε τις σχετικές πρωτοβουλίες του.

Καταρχήν είχε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη παρουσία της Βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συμφωνήθηκε να σχηματιστεί μία μικρή ευέλικτη ομάδα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα ερευνήσει κενά που ενδεχομένως υπάρχουν στο σημερινό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των «ζώων συντροφιάς» από κακοποιήσεις και βάναυσες μεταχειρίσεις.

Για το ίδιο θέμα, ο Τέρενς Κουίκ είχε σε πολύ καλό κλίμα συζήτηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ενώ τις επόμενες μέρες θα ζητήσει και τη συνδρομή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, όπως και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας Κωστή Ζώη και τη Γενική Διευθύντρια της ΕΦΕ Λιάνα Αλεξανδρή.

«Συζητήσαμε πολλά θέματα και με τον παλιό καλό μου φίλο, διακεκριμένο σκηνοθέτη Κωστή Ζώη, όπως και με την Γ.Δ. της ΕΦΕ Λιάνα Αλεξανδρή με την οποία συνεργάστηκα πολλές φορές στο παρελθόν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα ζωάκια. Η τεχνογνωσία τους και η εμπειρία τους τόσα χρόνια είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν στην ενισχυτική επικαιροποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα αποκαλούμενα «ζώα συντροφιάς» όπως περιγράφονται στους νόμους της Πατρίδας μας», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Χθες, στα Χανιά, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και Μαρία Χουστουλάκη.

«Ήταν πολλά τα ανοικτά ζητήματα, στα οποία ανταλλάξαμε απόψεις. Συμφωνήσαμε σε πρώτη φάση να εστιάσουμε τη προσοχή μας και τις δράσεις μας στα αδέσποτα και την κακοποίηση. Πρέπει να προχωράμε βήμα - βήμα και όχι να χανόμαστε μέσα σε ένα πλήθος προβλημάτων και παραλείψεων που χρειάζονται θεραπεία» σχολίασε μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός.

Οι συναντήσεις του θα συνεχιστούν και με άλλες Ομοσπονδίες, Συλλόγους και Σωματεία που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ζώων.

«Υπάρχουν δεκάδες Σωματεία και Σύλλογοι, στη συντριπτική πλειοψηφία εθελοντές, που ασχολούνται με την προστασία όλων των ζώων αλλά ειδικότερα και με τα «ζώα συντροφιάς». Είναι αξιέπαινοι.

Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι ο οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τα αδέσποτα αλλά και τη φροντίδα ή την προστασία των τετράποδων φίλων μας, δυσκολεύεται από το γεγονός ότι επικρατεί μία αντιπαλότητα ανάμεσα σε πολλά Σωματεία, η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να εξομαλυνθεί. Ο τελικός σκοπός είναι κοινός, ανεξάρτητα από τις λίγες, αλλά ουσιαστικές διαφορές. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν για τα τετράποδα πλάσματα που κάποιοι συμπεριφέρονται με κτηνώδη τρόπο. Κι ας λέγονται άνθρωποι», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Για τα αδέσποτα ο Υφυπουργός είχε συνεργασία σήμερα το πρωί και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Όπως σημείωσε, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους ΟΤΑ με πολύ καλή αντιμετώπιση του προβλήματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία και με οργανωμένη δημοτική ομάδα."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook