Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όταν επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας Ellinair παρουσίασε πρόβλημα σε έναν τροχό, λίγο μετά την αναχώρησή του για την Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 14:20, "το αεροσκάφος Β737-300 της πτήσης EL 904 της Ellinair, αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. 

Λίγο μετά την απογείωση ο κυβερνήτης διαπίστωσε πρόβλημα στην αναδίπλωση του εμπρόσθιου τροχού. Σε συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου, αποφάσισε να κάνει γύρους στην περιοχή, μέχρις ότου καταναλωθεί μεγάλο μέρος των καυσίμων.

Το αεροσκάφος έκανε διέλευση ορατή από τον πύργο ελέγχου της Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πως και οι τρεις τροχοί του ήταν σε θέση προσγείωσης.

 Έπειτα από αυτό, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης με ασφάλεια στις 16:02, ύστερα από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά πτήσης.

 Στο αεροσκάφος επέβαιναν  147 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα. Μετά την προσγείωση, στους επιβάτες προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γεύμα και στις 20:10 αναχώρησαν με άλλο αεροσκάφος της Ellinair για τον προορισμό τους. 

Πρέπει να επισημανθεί ότι, το συγκεκριμένο συμβάν προήλθε από τεχνική βλάβη, η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. 

H Ellinair, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες της πτήσης για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και επαναλαμβάνει τη δέσμευση και προσήλωση της στην τήρηση όλων των διεθνών κανονισμών ασφαλείας για τις πτήσεις της."