Έντεκα σκυλιά είχε φυλακισμένα στο σπίτι της στο κέντρο του Ηρακλείου μια δήθεν ζωόφιλη γυναίκα. Οι αρχές έφτασαν στον εντοπισμό των σκυλιών έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα και μετά από καταγγελίες πολίτών.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα όταν πολίτες κατήγγειλαν την κλοπή κουταβιών από το διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, και οι οποίες ήθελαν δράστης να είναι η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία δηλώνει ζωόφιλη.

Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίας η γυναίκα δηλώνει μέλος της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου, ζητώντας μάλιστα και σε αρκετές περιπτώσεις χρήματα για την ενίσχυση του σωματείου.

Η εισαγγελία Ηρακλείου παρενέβη και ζήτησε τον εντοπισμό των σκυλιών και την αφαίρεσή τους από την κατοχή της γυναίκας.

Οι ατυνομικές αρχές την Πέμπτη έκαναν έλεγχο σε σπίτι που διατηρούσε η “ζωόφιλη” στην οδό Πεδιάδος στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου και βρήκαν φυλακισμένα 11 σκυλιά μεταξύ των οποίων, κουτάβια τα οποία είχαν κλαπεί αλλά και δύο Βέλγικα μεγάλα σκυλιά που υπέφεραν από ασιτία.

Η γυναίκα αντιστάθηκε έντονα εμποδίζοντας τους αστυνομικούς για αρκετή ώρα να κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί.

Δύο μέρες μετά και αφού κάποια από τα σκυλιά είχαν μεταφερθεί στο δημοτικό κυνοκομείο, αποφασισμένη να πάρει τα σκυλιά πίσω, διέρρηξε τις εγκαταστάσεις κλέβοντας τρία κουτάβια.

Οι αρχές αναζητούν τώρα και άλλους χώρους που σύμφωνα με τις καταγγελίες η γυναίκα διατηρεί και άλλους χώρους φυλάκισης σκυλιών.

Η Ζωόφιλη Δράση με ανακοίνωσή της διαχωρίζει τη θέση της και καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει για τους χώρους που διατηρεί η δήθεν ζωόφιλη γυναίκα να καλέσει τις αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook