Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ξενάγηση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά στη Μονή Αρκαδίου και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας ενώ το απόγευμα παρέστη στα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στο ναό του Αγίου Φραγκίσκου.

Νωρίτερα το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά την έκθεση κειμηλίων της Ιεράς Μονής Αρκαδίου όπου ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιο ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο χώρο της Αρχαίας Ελεύθερνας και στο νέο Μουσείο όπου ξεναγήθηκε από τον καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη. Ο κ. Μπαλτάς συνοδευόταν σε όλη τη διάρκεια της ξεναγήσεων από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Αναστασία Τζιγκουνάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η συνύπαρξη των επενδύσεων μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τον αρχαιολογικό χώρο.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook