Για την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων και των χορηγών, την πρόοδο της προετοιμασίας, το νέο πρωτάθλημα και το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιώργος Παράσχος.

Ο προπονητής του Πλατανιά εξέφρασε τη γνώμη ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, που προέκυψαν από τα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων και από τη μεταγραφική τους ενίσχυση, ο Παναθηναϊκός θα “χτυπήσει” το πρωτάθλημα και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του στο ματς της 21ης Αυγούστου. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν 100% δυνατοί και να μηδενίσουν τα λάθη για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσίαση:

«Μία πάρα πολύ ωραία εκδήλωσε με όλες τις Αρχές της πόλης, με την Εκκλησία μας, με τις ευχές όλων πιστεύω ότι και φέτος θα κάνουμε μία πάρα πολύ καλή πορεία. Αυτό το εύχομαι φυσικά και έχω μία αισιοδοξία μέσα μου ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη πάλι πορεία. Εγώ μέσα από την καρδιά μου πραγματικά θέλω να ευχηθώ αυτοί οι χορηγοί, και ειδικότερα αυτοί οι χορηγοί οι κυριότεροι, να βοηθάνε την ομάδα, γιατί είναι κρίμα μία ομάδα όπως είναι ο Πλατανιάς, που εκπροσωπεί όλη την Κρήτη, να μην υπάρχουν κι άλλοι χορηγοί και να βρίσκεται αυτή η ομάδα πάντοτε στην Α’ Εθνική και να μπορεί να εκπροσωπεί όλη την Κρήτη. Πραγματικά στο περσινό πρωτάθλημα με την παρουσία του ο Πλατανιάς και για το ήθος του και για την απόδοσή του έθελξε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Για να σας πω για την προετοιμασία της ομάδας μας πάνω απ’ όλα είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ. Δεν έχουμε κανέναν τραυματισμό, όπως ξεκινήσαμε έτσι τελειώνουμε και τώρα στα φιλικά παιχνίδια τα οποία θα δώσουμε, παρότι δεν είχαμε καλύτερα φιλικά παιχνίδια να κάνουμε, και με τον Κισσαμικό και με το ΙΝΚΑ θα παρουσιάσουμε ένα μέρος των δυνατοτήτων μας. Από εκεί και πέρα πιστεύω επειδή από εβδομάδα θα αρχίσουμε να μειώνουμε τις προπονήσεις πάρα πολύ για να μπορέσουμε να φορμαρίσουμε την ομάδα για να παρουσιαστούμε τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό και τη Λάρισα, όσο το δυνατόν πολύ πιο έτοιμοι, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με θετικά αποτελέσματα και να μην έχουμε αυτό το περσινό, όπου μέσα από το δύσκολο πρόγραμμα είχαμε προβλήματα και ειδικότερα στον ψυχολογικό τομέα κυρίως, που μας δημιούργησαν οι πρώτες έξι αγωνιστικές και μέχρι να βρούμε τα βήματά μας και τον ρυθμό μας αργήσαμε πάρα πολύ. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους».

Για την κλήρωση, που την ήθελε καλύτερη σε σχέση με πέρσι:

«Είναι όντως καλύτερη. Όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο καλύτερη. Πρώτα αντιμετωπίζαμε τις πρώτες έξι αγωνιστικές όλες τις μεγάλες ομάδες, τώρα ξεκινάμε με μία μεγάλη ομάδα, αλλά από εκεί και πέρα το πρόγραμμά μας είναι βατό. Νομίζω ότι ξεκινάμε με ένα πολύ καλύτερο πρόγραμμα, αρκεί να το εκμεταλλευτούμε όμως. Να το εκμεταλλευτούμε και από εκεί και πέρα θα ανοίξει ο δρόμος για μία καλύτερη πορεία».

Για το αν το γεγονός ότι πρώτος αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός και όχι μία ομάδα στα… μέτρα του Πλατανιά, όπου θα ήταν μονόδρομος η νίκη, μειώνει το άγχος για τους παίκτες του εν όψει πρεμιέρας:

«Το άγχος πάντα θα υπάρχει. Το κίνητρο των παιδιών και γενικότερα των προπονητών είναι πάντα μεγάλο στα μεγάλα παιχνίδια και επιθυμείς να κάνεις μία νίκη. Γιατί αυτές οι νίκες είναι σταθμός  για τις ομάδες. Εγώ βλέπω στα παιχνίδια τα ευρωπαϊκά που τον παρακολούθησα ότι φέτος ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε πάρα πολύ. Φέτος ο Παναθηναϊκός δεν σας κρύβω ότι θα είναι η ομάδα που θα “χτυπήσει” το πρωτάθλημα. Παρουσιάζει το καλύτερο πρόσωπο απ’ όλες τις ομάδες και για να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να είμαστε 100% δυνατοί και το κυριότερο αλάνθαστοι αν μπορούμε. Θα πρέπει να μηδενίσουμε τα λάθη μας για να μπορέσουμε απέναντι σε αυτή την ομάδα να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι δεν αποκτήθηκε τελικά αριστερός μπακ:

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Εκ των έσω… Τώρα σε κάποιους δεξιοπόδαρους θα εντατικοποιήσουμε λίγο τις προπονήσεις περισσότερο, θα τους βάζουμε εκεί αριστερά μήπως μπορέσουμε και βελτιώσουμε και το αριστερό τους πόδι, για να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το μειονέκτημα που παρουσιάστηκε στην ομάδα μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook