Αρκετοί gamers ισχυρίζονται ότι μισή ώρα παιχνιδιού με το Pokemon GO μειώνει την ζωή της μπαταρίας του iPhone 6s κατά 20%.
Με βάση τα στοιχεία από την Weekly Retail Tracking Service της εταιρείας NPD Group οι gamers στις Ηνωμένες Πολιτείες βρήκαν μία ιδιαίτερα απλή λύση για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αυτονομίας.

Αγόρασαν battery pack. Σε πολλές περιπτώσεις μία φορητή μπαταρία μπορεί να φορτίσει ένα iPhone 6s έως και πέντε συνεχόμενες φορές, οπότε είναι μία αρκετά αποτελεσματική λύση. Το πρόβλημα είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι λύσεις του είδους προσθέτουν σημαντικό βάρος ενώ είναι αρκετά ογκώδεις.

Οι πωλήσεις τέτοιων συσκευών αυξήθηκαν κατά 101% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (από τις 10 Ιουλίου έως στις 23 Ιουλίου). Τους προηγούμενους 12 μήνες και μέχρι το τέλος του Ιουνίου, οι πωλήσεις battery packs είχαν σημειώσει αύξηση 35% σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις του αξεσουάρ βρίσκονταν σε πτώση. Για μία περίοδο έξι εβδομάδων πριν την διάθεση του Pokemon GO, οι πωλήσεις των μονάδων του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ετήσια βάση αυξήθηκαν μόλις 4%. Αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες από την διάθεση του Pokemon GO, πουλήθηκαν 1,2 εκατομμύρια battery packs!

Πηγή: insomnia.gr