Σκληρή κριτική στον απολογισμό που έκαναν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι τρεις βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κκ Βαγιωνάκη, Μπαλωμενάκης, Σταθάκης, ασκεί με ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ, σχολιάζοντας ταυτόχρονα με καυστικό τρόπο την απουσία και του 4ου βουλευτή κ. Πολάκη ο οποίος είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει στην συνέντευξη όμως τελευταία στιγμή η παρουσία του ματαιώθηκε.

«Θα περάσουν στην ιστορία ως οι βουλευτές του «τίποτα»  σημειώνουν αναφερόμενοι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους για απραξία σε ότι αφορά σε θέματα του νομού Χανίων. Επίσης χαρακτηρίζουν τον κ. Πολάκη ως τον «θεσμικό υβριστή και μάγκα του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ καλούν και τους τέσσερις βουλευτές να σταματήσουν να λειτουργούν ως εντολοδόχοι.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ν. Χανίων μετά την συνέντευξη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Χανίων διαπιστώνει με έκπληξη το μέγεθος του εμπαιγμού προς την τοπική κοινωνία. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές όταν ζητούσαν την ψήφο των Χανιωτών είχαν ως σημαία τους την αντίσταση προς τις μνημονιακές πολιτικές, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και προπαντός την εφαρμογή της δημοκρατίας σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα. Είδαμε όμως να ψηφίζουν και να εφαρμόζουν τις άγριες μνημονιακές πολιτικές, την πώληση του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου, την διάλυση του χώρου της υγείας, την πλήρη στήριξη τους στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο,  την διάλυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Όσον αφορά την παρέμβαση τους στο νομό Χανίων, θα περάσουν στην ιστορία ως οι βουλευτές του “τίποτα”. Με ελάχιστες παρεμβάσεις, ανύπαρκτες πρωτοβουλίες και το σπουδαιότερο χωρίς σχέδιο και όραμα, απλά ενισχύουν το πολιτικό και αναπτυξιακό έλλειμμα των Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της επιλογής τους. Όσον αφορά την απουσία του κου. Πολάκη, η εκτίμησή μας είναι ότι μόνο τυχαία δεν είναι. Ο κος, Πολάκης είναι γνωστό ότι δεν αντέχει την κριτική και ένα παραπάνω όταν προέρχεται από τον τόπο του. Ο θεσμικός “υβριστής και μάγκας” του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε πρώτα να απαντήσει για την διάλυση του χώρου της Υγείας με σταλινικές μεθόδους και κατά δεύτερον για τα πεπραγμένα του στο Δήμο Σφακίων. Ως πολέμιος της διαφθοράς και των καταχρήσεων θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε: Αυτός που δηλώνει ότι τηρεί «διπλά βιβλία» ταμείων, πως ονομάζεται; 

Τέλος καλούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο καιρό τους μένει ακόμα, να σκεφτούν και να έχουν ως προτεραιότητα τους συμπατριώτες τους, σταματώντας να λειτουργούν ως εντολοδόχοι.