Σαφάρι πόκεμον και “κυνηγετικά” τριήμερα προσφέρουν τουριστικές επιχειρήσεις στην Ισπανία εκμεταλλευόμενες το ντελίριο που επικρατεί το τελευταίο διάστημα παγκοσμίος.

Περισσότεροι από 2.000 “ειδικοί” στο Pokemon Go έκαναν αίτηση για να γίνουν “οδηγοί” σε ομάδες παικτών, παθιασμένων με αυτό το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο “κυνήγι” των εικονικών χαριτωμένων τεράτων που οργανώνει ένα τουριστικό γραφείο.

Η εταιρεία Junior Travel, που εδρεύει στη Γρανάδα, ελπίζει ότι θα επωφεληθεί από την παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι αυτό: την περασμένη Πέμπτη ανήρτησε μια μικρή αγγελία ζητώντας να προσλάβει έμπειρους παίκτες (θα πρέπει να έχουν φτάσει στο 20ό από τα 40 επίπεδα του παιχνιδιού) για να εργαστούν ως “οδηγοί” άλλων παικτών, ακολουθώντας τους από τη μια ισπανική πόλη στην άλλη.

Σύμφωνα με τον Αντόνιο Μπαράγκαν, τον διευθυντή της εταιρείας, μολονότι το ημερομίσθιο θα είναι μόλις 30 ευρώ, έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις. “Λαμβάνουμε τρία-τέσσερα βιογραφικά το λεπτό. Το παιδί που έχει αναλάβει τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού έχει εξαντληθεί”, σχολίασε.

Η Junior Travel προτείνει στους παίκτες να τους μεταφέρει με πούλμαν από τη μία πόλη στην άλλη, ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο από την Ανδαλουσία. Οι “σύμβουλοι” θα αναλάβουν να καθοδηγούν τις ομάδες των 25-30 παικτών που θα πληρώνουν 18-43 ευρώ την ημέρα ο καθένας για να συμμετάσχουν στο κυνήγι των τεράτων μέσω των “έξυπνων τηλεφώνων” τους.

Κι άλλες ισπανικές εταιρείες σχεδιάζουν να επωφεληθούν από τον… “ποκετουρισμό”: η Felices Vacaciones (“Καλές διακοπές”) προτείνει στον ιστότοπό της ένα “σαφάρι Pokemon Go” στις ΗΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί 11 νύχτες, στοιχίζει 1.695 ευρώ και περιλαμβάνει μεγάλες πόλεις όπως το Λας Βέγκας, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη. Μια άλλη, η Weekendesk, προσφέρει “τριήμερες ποκεμονικές αποδράσεις” σε διάφορα ξενοδοχεία στα ισπανικά παράλια.

newpost.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook