Στα εγκαίνια της έκθεσης με τις δημιουργίες των εγκλείστων της Κλειστής Φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Ρασούλη, Προγραμματισμού κ. Πέτρο Ινιωτάκη και την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη.

Την τελετή των εγκαινίων, στην οποία  χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης,  ο Διευθυντής των Κλειστών Φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού κ. Κώστας Μαυραντωνάκης καθώς και σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στη δομή.

Η έκθεση με τις δημιουργίες των έγκλειστων που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Αυγούστου στην Πλατεία Ελευθερίας, συμπεριλαμβάνει έργα από πηλό και ξύλο, ψηφιδωτά και σαπούνια. Πρόκειται για δουλειά των ανθρώπων στα εργαστήρια του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού που εκτείθεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση των ανθρώπων που περνάνε μια προσωπική περιπέτεια που αναδεικνύει τις δεξιότητες τους και συγχρόνως δείχνει πόσο παραγωγικά μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το χρόνο του. Στηρίζουμε τις προσπάθειες τους, θα είμαστε κοντά τους και σε κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια που θα κάνουν στο μέλλον.  Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε μαζί με το δικηγορικό Σύλλογο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη βελτίωση των συνθηκών που ζουν αυτοί οι άνθρωποι.»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε «Μια σημαντική προσπάθεια των κρατουμένων στη φυλακή Αλικαρνασσού, χρειάζεται την  υποστήριξη όλων μας. Μια αγορά από τον καθένα μας από τις δημιουργίες των κρατουμένων στην έκθεση, δίνει  δυνατότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα , κάποιες από τις πρώτες ανάγκες που έχουν στη φυλακή. Χρειάζεται ενεργοποίηση όλων μας, τη βοήθεια, μια συμβολική αγορά από τον καθένα μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook